Ai että, kun sydäntä oikein lämmittää katsella näitä kuvia! Se tunne, kun ensimmäisen kerran sain nämä viime keväisen Berliinin matkan kuvat käsiini noin kuukausi sitten ja pääsi sponttaanisti palaamaan tuon viikon ihaniin muistoihin. Siihen tunteeseen jää koukuun ja oikein odotan, milloin pääsen seuraavan kerran teettämään filmiä ja tekemään pienen aikamatkan menneisyyteen taas sen filmin kuvilla.

Berliini_filmikamera_wideslim_17

Olimme siis meidän Eventa Creative -tiimillä viime keväänä Berliinissä matkamessuilla.
Ylemmässä kuvassa meidän tiimi ja alla hieman kivoja yksityiskohtia hostellimme lähistöltä. Ylempi kuva on saanut jostain jotain pientä häiriötä, mutta se vain mielestäni lisää kuvan tunnelmaa.

Berliini_filmikamera_wideslim_01_1 kopio

Berliini_filmikamera_wideslim_12

Koko viikko oli melko hämärä ja sateinen ja siksi monet kuvistakin jäivät hieman hämäriksi. Mutta toisaalta näin ne tuovat muistot mieleen vain kirkkaammin. :)

 

Berliini_filmikamera_wideslim_15 Berliini_filmikamera_wideslim_16

Kuvia tuli reissulla otettua niin tällä Wideslim -kameralla kuin perinteisellä järkkärillä sekä Instax mini 8:lla ja täytyy myöntää, että niihin digijärkkärin kuviin ei ole vielä edes muistanut / ehtinyt palata. Siksi nämä filmikuvat ovat erityisen ihania, sillä niihin ei voi olla palaamatta, kunhan filmin vain saa kehitettyä. On se niin eri fiilis pitää kädessään jotain konkreettista kuin katsoa kuvia koneen tai kännykän näytöltä.

Berliini_filmikamera_wideslim_01_2 Berliini_filmikamera_wideslim_01_3 Berliini_filmikamera_wideslim_11

Berliinissä tuli paljon myös vain tutkittua kaupunkia ja käveltyä ympäriinsä. Yhtenä iltana kävimme myös hylätyn huvipuiston luona. Sisään ei kuitenkaan päässyt, sillä koko alue oli korkean aidan ympäröimä. Kiersimme sitten huvipuistoa jonkun aikaa aidan vierellä, kunnes alkoi hämärtämään jo tosi rankasti. Tunnelma oli kyllä kammottava, kun hylätty maailmanpyörä pyöri ja narisi itsekseen tuulessa ja missään ei ollu ketään ja se mielestäni välittyy näistä kuvista loistavasti!

 

Berliini_filmikamera_wideslim_01_4 Berliini_filmikamera_wideslim_01_5

Lopuksi vielä muutama ”epäonnistunut” otos, jotka jäivät periaatteessa liian pimeiksi, mutta toisaalta tykkään itse todella paljon molempien tunnelmasta.
Molemmat todistavat sitä, että filmikameralla otettu epäonnistunutkin kuva on arvokas ja välittää tunnetta. Digikameralla otettuina nämä olisivat varmaan päätyneet ilman suurempaa tutkiskelua roskakoriin. Tästä Wideslim -kamerasta tulee kyllä allekirjoittaneen reissukamera nro 1, sillä se on halpa eikä varmastikaan kiehdo varkaita samalla tavalla kuin hieno digijärkkäri. Lisäksi kuvissa on aivan oma tunnelmansa ja niitä ei tarvitse millään tavalla jälkikäsitellä. Kaikkein parasta näissä kuitenkin on se yllätysfiilis, kun pääset pitkästä aikaa kehittämään filmiä ja saat vaikka puolen vuoden takaisen reissun kuvat käsiisi. Se on sitä parhautta.

– Anrietta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>