Olen jo pitkään harkinnut oman filmikameran hankkimista. Kuvaan paljon puhelimellani, mutta ajatus oikeista paperikuvista veti puoleensa. Innostukseni hankkia kameraa on kuitenkin usein kaatunut vaikeisiin ulkomaalaisiin nettikauppoihin ja epäilykseen siitä, miten opin käyttämään kameraa ja mistä saan esimerkiksi filmit hankittua. Plastic Camerasilta sain tilattua kaiken helposti suomesta! Lisäksi yhteydenpito Plasticiin on toiminut hyvin ja olen aina saanut vastaukset kaikkiin kysymyksiini. Kun Plasticin tytöt pyysivät minua kirjoittamaan alkutaipaleestani ja kokemuksistani Diana Minin kanssa, innostuin heti. Olenkin kuvannut Diana Mini -filmikameralla nyt kuukauden verran, ja voin vain todeta, että pienen kuoren alla se on oikea sydämiä sulattava tehopakkaus!

IMG_3564

 

Jo paketin avaaminen aiheutti täydellisen ihastumisen, enkä ole ainut, jonka sydämen Diana saa pamppailemaan. Lähes joka kerta, kun kaivan kameran laukustani kuvatakseni juhlissa, puistossa, keikalla tai missä tahansa, saa kamera täysin tuntemattomilta ihasteluja osakseen. Se toimiikin täydellisenä jäänrikkojana, Diana kädessä on aina puheenaihe valmiina, ja se tuo joka puolella iloa ympärilleen. Pienen kokonsa ansiosta kamera kulkee helposti mukana käsilaukussa, ja suosittelenkin pitämään sitä aina mukana. Parhaat otokset ovat tulleet sattumalta, ja kun tiedät, että kamera on aivan kätesi ulottuvilla, ympäristöä tutkailee aivan eri silmin kuin yleensä.

3

Mielestäni parasta filmikameralla kuvaamisessa on jännitys siitä, että et koskaan voi etukäteen tietää mitä filmille on tallentunut. Hetket tallentuvat rehellisinä ja ilmeikkäinä, kun mahdollisuutta ottaa sataa kuvaa samasta kohteesta ei ole. Dianalla kannattaakin leikkiä rohkeasti, ja testailla sen monipuolisia ominaisuuksia. Itse tykästyin kuvaamaan half frame- asetuksella, jonka avulla filmiin saa mahtumaan jopa 75 kuvaa! Kun kuvat kehittää, yhdessä kuvassa on vieretysten kaksi otosta. Myös ”overlapping” kokeilut olivat todella hauskoja, jätät vain filmin kelaamatta kuvan ottamisen jälkeen, ja kehitetyssä kuvassa on kaksi kuvaa päällekkäin.  Dianan käyttäminen oli kokonaisuudessaan helppoa, mutta vaati tietysti hieman harjoittelua. Ensimmäisen filmirullan kehittämisen jälkeen opin paljon kuvaamisesta, rajaamisesta, valotuksesta, kaikesta. Toisaalta, ”epäonnistuneet” kuvat ovat usein parhaimpia.

1

6

Olen saanut Diana Minin avulla ihan uudenlaista fiilistä valokuvaamiseen, ja touhuun jää todella koukkuun. Kännykällä tai digikameralla otettuja kuvia jaksan viedä todella harvoin liikkeeseen kehitettäväksi, ja fiilis siitä, kun saa uudet kuvat ensikertaa käteen on mahtava! Kuvissa on myös aivan oma tunnelmansa, jota on mahdotonta kopioida muilla kameroilla

5

Paperikuvat ovat ihania muistoja hetkistä, mutta mielestäni on turhaa jättää kuvat pölyttymään laatikonpohjalle. Kuvista on helppo tehdä esimerkiksi kotiin hienoja kollaaseja, tai antaa niitä vaikkapa kortteina ystäville. Ei ihan helpolla löydy niin persoonallista synttärikorttia, kun kuva yhteisestä hetkestä Dianalla kuvattuna!

Noora Luttinen – Plastic Camerasin asiakas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>