USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Q: Onko Plastic Camerasin kamerat kertakäyttökameroita?
A: Eivät ole, jokaiseen voi vaihtaa filmin kun edellinen rulla on kuvattu loppuun. Voit siis ikuistaa kuviasi kerta toisensa jälkeen!

Q: Mikä filmi sopii Plastic Camerasin -kameroihin?
A: Kaikkiin tavallisiin filmikameroihin sopii mikä tahansa 35mm -filmi. Instax- ja Instant-kameroiden filmin voit tarkistaa kyseisen kameran sivulta.

Q: Mistä tiedän minkä filmin valitsen, ISO 400-800?
A: Valoherkkyyttä ilmaistaan ISO-arvolla, jossa suurempi luku tarkoittaa suurempaa valoherkkyyttä.

ISO 400 on yleishyödyllinen filmi. Se sopii moneen eri tilanteeseen. ISO 400 saa onnistuneet kuvat sekä aurinkoisella että pilvisellä säällä.

ISO 800 onnistuu kuvat vaihtelevissakin olosuhteissa. Kuvasit sitten liikkuvia kohteita, hämärässä tai muuten haastavissa tilanteissa, ISO 800 tallentaa kuvasi onnistuneesti.

Terävimmät kuvat saa kun käyttää pienemmän valoherkkyyden filmiä. Usein ISO 400 on varmin valinta!

Q: Osa kuvista on mustia tai alivalottuneita, mikä tähän voi olla syynä?
A: Luultavasti filmi ei ole ollut tarpeeksi valoherkkä. Sisätiloissa kannattaa käyttää aina salamaa, mikäli kamerassa on sellainen. Jos kamerassa ei ole salamaa, parhaat kuvat saat kuvaamalla kirkkaassa päivänvalossa.

Q: Kuinka filmi asennetaan?
A: Avaa takakansi ja laita filmi sille tarkoitettuun koloon. Vedä filmi hakasiin ja (yleensä) oikealla puolella olevaan rullaan, jonka ympärille filmin on tarkoitus kelautua. Jos rullassa on ”viilto”, aseta filmin pää siihen ja sitten hakasiin. Kokeile lähteekö filmi kelaantumaan oikein ja varmista, että se pysyy hakasissa ennen kuin suljet takakannen. Kannattaa rullata filmiä kunnolla ennen takakannen sulkemista, jotta huomaat onko se asennettu oikein. Lisäämme lähiaikoina blogiin videon filmin lisäämisestä!