Olimme mieheni kanssa joulukuussa lomailemassa Thaimaassa. Reissukameraksi otin mukaani Plastic Camerasin Wideslim -filmikameran, sillä se on täydellisen huoleton kamera aurinkorannoille ja esimerkiksi apinoita viliseville poluille. Thaimaassa apinat ovat nimittäin oikeita mestarivarkaita ja monessa paikkaa olisi hirvittänyt kulkea jonkun kalliin kameran kanssa. Filminä oli mukana Lomographyn ISO100 -värifilmiä, joka on täydellinen filmivalinta kohteisiin, joissa riittää auringonvaloa. IMG_3430

Tällä viikolla pääsin viimein noutamaan filmit kehityksestä ja täytyy taas todeta, että oon vieläkin ihan fiiliksissä tästä jännityksestä, että mitäköhän sielä nyt taas löytyy! :)

9wideslim_thaimaa

Päivistä pitkät pätkät tuli vietettyä tosiaan eri rannoilla makoillessa ja uidessa ja kameran kanssa oli mukavaa, kun ei tarvinnut huolehtia siitä, että olisi joku todella kallis kamera tai puhelin koko ajan matkassa, vaan sen uskalsi jättää vaatemytyn alle pulikoinnin ajaksi. Lisäksi kameran uskalsi ottaa mukaan rantatyrskyihinkin, kun tiesi, että kamerassa ei mitään todella vesiherkkää elektroniikkaa ole. Tietenkään filmikään ei tykkää kastumisesta, mutta oli kamera kuitenkin digikameraa tai iphonea huolettomampi veden läheisyydessä.

wideslim_thaimaa

Kameran kanssa osasi myös keskittyä paremmin itse hetkeen, kun ei voinut samasta kohteesta ottaa 10 eri kuvaa ja miettiä samalla minkä niistä käsittelee ja mitenkin, vaan kuvan otti ja jäi jännittämään millainen sieltä mahtaa lopulta tulla. Huomio keskittyi kuitenkin pääasiassa nauttimaan muuten täysin siemauksin hetkistä ja maisemista. Varsinkin kun valokuvaamista tekee muuten ammatikseen, sitä lähtee helposti viilaamaan kuvia liiakseenkin ja samalla jää hetkessä eläminen vähemmälle. Wideslimin kanssa sitä ongelmaa ei ollut.

10wideslim_thaimaa

Ehkä lempihetkiä jälleen tällä viikolla oli kuvanipun noutaminen kehityksestä ja sukeltaminen takaisin Thaimaan kuvankauniisiin maisemiin ja lämpöön kuvien avulla. Filmikuvien avulla tunnelmiin pääsee vielä aivan erityisellä tavalla kiinni, kun ne ovat nimenomaan autenttisia ja muokkaamattomia.

4wideslim_thaimaa

Oman lisänsä filmikuviin tuovat mielestäni erillaiset ”viat” filmin kehittymisessä. Esimerkiksi valovuodot ja kahden kuvan sekottumiset ym. Ikinä ei voi tietää, millainen lopputulos on ja usein ne ovat taiteellisempia kuin olisi itse osannut jälkikäsittelyssäkään kehittää.

3wideslim_thaimaa

Filmikuvissa myös värit pääsevät oikeuksiin ihan omalla tavallaan ja vastavaloonkin otetussa kuvassa näkyy yleensä sävyt sekä varjosta että sieltä valon puolelta. Filmi voittaa moninkertaisesti tässä esimerkiksi kännykkäkamerat ja lähes kaikki digijärjestelmätkin.

8wideslim_thaimaa

Yksi ehdoton plussa Wideslim kamerassa on myös sen helppokäyttöisyys. Sillä vain otat kuvan painamalla nappia ja lataat kameran seuraavaa kuvaa varten. Sitä ei tarvitse miettiä valotusaikaa tai aukonsuuruutta, valkotasapainoa tai muutakaan. Kuvat onnistuvat päivänvalossa lähes 100 %. Lähikuvissa tarkennus ei yleensä ole kohdillaan, mutta mielestäni lomafiilistelykuvissa sen ei aina tarvitsekaan. Itselleni ainakin on todella hyvää vastapainoa omalle työlleni antaa kuvista ihan tarkoituksella tulla sellaisia kuin tulee.

2wideslim_thaimaa7wideslim_thaimaa

Wideslim -kamera on nyt kerta toisensa jälkeen vakuuttanut mut reissukamerana. Se on pieni ja kulkee mukana joka paikkaan. Sen käyttäminen on äärimmäisen yksinkertaista ja kynnys painaa laukaisinta on pieni, sillä säätöjä ei tarvitse miettiä. Kamera tallentaa hetket juuri sellaisina kuin ne ovat, ja näin auttavat palaamaan aitoihin muistoihin hetkistä.

5wideslim_thaimaaSuosittelen Wideslimiä sinullekin reissukameraksi, ainakin allekirjoittaneen laukusta / taskusta se tulee löytymään jatkossakin, kun olen reissussa.

Anrietta Kuosku, Plastic Cameras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>