5vROhLkqXDTVG22uq_s_V0bq1wh_VQApOC1P6y1vaa8

Kameraesittelyiden postaussarjan aloittaa mahtava Instax mini 90 -kamera. Allekirjoittaneen synttäreitä juhlittiin pari viikkoa sitten lauantaina, ja nämä esimerkkikuvat ovat niistä juhlista.

Tämä Instax-kamerahan on paljon monipuolisempi kuin esimerkiksi Instax mini 8:t, ja tällä on mahdollista ottaa jos jonkinlaisia luovempiakin kuvia. Kuitenkin myös peruskuvaukseen tämä kamera automaattiasetuksineen sopii, ja juhlissakin kameraa käytti myös ensikertalaiset, ja hyvin onnistuivat heidänkin ottamat kuvat!

Syyskuinen ilta tarjosi haastetta kuvaukseen, kun ulkonakin alkoi olla jo pilkko pimeää. Onneksi Instax mini 90:ssä on tehokas salama!

Mutta sitten niihin kuviin:

1. Kaksoisvalotus ja macro

 

kuva3

kuva5

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaksoisvalotus siis mahdollistaa ikään kuin kahden kuvan ottamisen samalle filmiruudulle. Onnistuneen kaksoisvalotuskuvan ottaminen ei mielestäni ole aivan helppoa (esimerkkinä tämä ensimmäinen kuva :D), mutta harjoitus tekee mestarin!

Tämä toinen kuva on ehkä lempparikuvani koko illalta, vaikka hieman sekava onkin, mutta ainakin tässä on kyllä oikeeta tunnelmaa!

Lisäksi tässä jälkimmäisessä kuvassa on käytetty myös macro-asetusta kukkien tarkennukseen.

 

2. Party mode

kuva2

Niin sanottu party mode mahdollistaa myös taustan valottumisen niin, että myös taka-alalla olevat kohteet näkyvät. Tavallisestihan pimeässä salamalla otetuissa kuvissa tausta jää lähes kokonaan mustaksi. Oikeuksiinsa tämä asetus pääsisi varmasti yökerhon valoissa.

 

 

 

3. Pitkä valotusaika eli ”Bulb exposure mode”

kuva4

Tällä asetuksella suljin pysyy auki jopa kymmenen sekuntia laukaisinta painettaessa, joka mahdollistaa mitä hienoimmat valotaideteokset tai kuvaamisen iltahämärissä.

Tämä esimerkkikuva otettiin valitettavasti niin myöhään ulkona, että ainoastaan valot näkyivät, eivätkä ihmiset niiden takana! No, aina ei voi onnistua ;-)

 

 

kuva8 kuva1                          kuva7         kuva6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>