instax_mini_vadelma1Fujifilm_instax_mini_8_keltainen_pikafilmikamerainstax_mini_vaaleensiniFujifilm_instax_mini_8_black_pikafilmikamera

Seuraavaksi esittelyyn pääsee Instax Mini 8. Se on ehkä kaikista tunnetuin instax-kameramalli, monilla bloggaajilla ja jopa Victoria’s Secretin malleilla on sellainen. Kamera on ulkoisesti hyvin söpö ja nätti, ja värivaihtoehdoiltaan myös varsin tyttömäinen. Ihanat pastellivärit ja pyöreys ei ensisilmäyksellä tuo kovin ammattimaista fiilistä kameraan, mutta eihän sitä aina tarvitsekaan.

Kamerassa on vain kaksi nappia, toisesta se menee päälle, ja toinen ottaa kuvan. Helppokäyttöisyytensä ansiosta kameraa voi käyttää kaikki, vaikkei mitään aikaisempaa valokuvauskokemusta olisikaan. Pari ensimmäistä itse ottamaani kuvaa kuitenkin epäonnistui, joten ajattelin jakaa pieniä vinkkejä kuvien onnistumisen takaamiseksi. Paras keino kuitenkin on harjoittelu, rohkeasti kokeilemalla taidot varmasti karttuvat!

emmiina4      emmiina3

 

Kamerassa on sisäänrakennettu automaattinen salama. Salama riittää varmasti sisätiloissa, mutta kannattaa huomioida, että se riittää valaisemaan vain muutaman metrin päähän. Niinpä sisävalaistuksessa ei kannata yrittää ottaa kuvaa kaukaisesta kohteesta.

           emmiina        emmiina2

Ulkona kuvattaessa valon määrä on myös erittäin tärkeä huomioida. Parhaat kuvat saa päivänvalossa, silloin voi jopa ottaa onnistuneita maisemakuvia. Pimeämmällä salaman valo valaisee etualalla olevan kohteen.

Pääasia Instax-kameroilla kuvaamisessa on kuitenkin hauskan pitäminen! Kameran erilaisuus ja tietynlainen vanhanaikainen fiilis on siinä parasta. Voinkin melkein taata, että saa varmasti huomiota, kun ottaa Instaxinsa esille paikassa kuin paikassa!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>